Get Adobe Flash player

Pretraživanje
Anketa
Što vam je najbitnije prilikom kupnje građevinskog materijala ili opreme?
Kvalitetna prezentacija
Cijena
Način plaćanja
Dostava
Pogledajte rezulate
KONTAKT

ARIESgrad trgovina d.o.o.
A.M.Tripala 11, 10 090 Zagreb

Poslovnica:
"ARIESgrad "
Zagreb, Samoborska cesta 215

Tel/fax: 01-366-5544
Gsm:       099-7079-939
                 099-2499-655

Email:    info@ariesgrad.com

Pronađite nas na KARTI

              KROVNE FOLIJE

Kada govorimo o krovnim folijama govorimo o neizostavnom elementu suvremeno izvedenog krova. Krovne folije u kombinaciji sa toplinskom izolacijom, krovnim pokrovom sa gornje strane i oblogom sa donje strane čine kvalitetno izveden ventilirani krov.
Naravno do potrebe za izvedbom ventiliranog krova došlo je sa idejom da se stari neuređeni tavan pretvori u životni prostor. Da bi život u takvom potkrovlju bio udoban prije svega treba ga dobro izolirati. Danas postoji niz kvalitetnih izolacijskih materijala, no nije dovoljno staviti u potkrovlje malo stiropora ili vune. 
Glavni problem je taj što čovjek koji živi u takvom potkrovlju svojim svakodnevnim aktivnostima proizvodi vodenu paru. Te aktivnosti su najčešće tuširanje, kuhanje, glačanje, sušenje rublja, pranje, pa i samo znojenje.
Tako nastali vlažan i topao zrak nastoji se domoći hladnog zraka izvana i u tom nastojanju će tražiti svaku pukotinu u stropu da u tome i uspije. Naravno naš zadatak je pomoću suvremenih materijala spriječiti ili još preciznije kontrolirati taj proces. Ukoliko to ne učinimo kvalitetnom izolacijom i pravilnim korištenjem krovnih folija postoji mogućnost da se takva topla vodena para u dodiru sa hladnijim zonama pretvori u vodu.Ovakva vrsta kondenzacije može dovesti i do pojave gljivica, a ukoliko dođe do termoizolacije ( npr.staklene vune) vlaženjem može smanjiti toplinska svojstva izolacijskog materijala i do 20% u usporedbi sa suhom termoizolacijom. Smanjena termoizolacijska svojstva uzrokuju koncentriranje vlage u konstrukciji krova i samim tim dovodi do raznih oštećenja same konstrukcije (npr.truljenje drvenih dijelova,propadanje stropne obloge, propadanje termoizolacije).
Uzimajući u obzir ova saznanja uz kvalitetnu termoizolaciju i krovni pokrov vrlo je bitno koristiti kvalitetne krovne folije. Krovne folije razlikuju se po svojoj propusnosti vodene pare, a parametar koji određuje ta svojstva kako u svim građevinskim materijalima tako i u krovnim folijama naziva se Sd vrijednost.
Što je Sd vrijednost manja, manji je otpor prolaska prolaska vodene pare, što logično dovodi to spoznaje da je paropropusnost veća.
Tako krovne folije prema Sd vrijednosti možemo podijeli u tri skupine:
 • PAROPROPUSNE VODONEPROPUSNE FOLIJE
 • AKTIVNE (PAMETNE) PARNE BRANE
 • PARNE BRANE (PARONEPROPUSNE FOLIJE )


PAROPROPUSNE VODONEPROPUSNE FOLIJE

Folije sa Sd vrijednošću manjom od 0,5 m.
Obično se proizvode u više slojeva, te se na taj način omogučuje prolaz vodenoj pari kroz foliju, a ujedno njezin gornji sloj spriječava prodor kondenzirane vodene pare i eventualne oborine(snijeg ,kiša) nazad u krovnu konstrukciju. Zbog svoje visoke paropropusnosti a ujedno i vodonepropusnosti ugrađuju se iznad toplinske izolacije, a ispod pokrovnog materijala(crijep i dr.)
Budući se sastoji od više slojeva tako se proizvode i u različitim težinama i gustoćama slojeva pa ih razlikujemo i po tom parametru. Često se koristi parametar u gramima.
U našoj ponudi možete pronaći široku lepezu paropropusnih vodonepropusnih folija, a to su:
 • ECOMAX 115
 • CLASSICMAX 135
 • TOPMAX 155
 • EXTRAMAX 175
 • HYPERMAX 215


AKTIVNE (PAMETNE) PARNE BRANE

Folije sa Sd vrijednošću od 2-5 m
Specifičnost ovih folija je da su nisko paropropune. Na taj način imaju funkciju spriječavanja naglog prolaza vodene pare u konstrukciju već svojom niskom paropropusnošću ipak propusti dio vodene pare u konstrukciju u onoj količini koja neće uzrokovati oštećenja. Takva minimalna para prolazi kroz termoizolaciju i gornju paropropusnu foliju i kondenzira se na gornjoj strani ispod samog pokrova. Od takvih aktivnih parnih brana u našoj ponudi je:
 • VENTIA 90


PARNE BRANE (PARONEPROPUSNE FOLIJE)

Folije sa Sd vrijednošću iznad 20 m
Ova vrsta folije ne propušta vodenu paru. Ugrađuje se ispod termoizolacijskog materijala (prema grijanom prostoru) prije montaže stropne obloge (knauf, lamperija i dr.). Proizvode se najčešće u kombinaciji sa aluminijskim filmom koji se okreće prema grijanom prostoru, te nataj naćin dodatno reflektiraju toplinu nazad u prostor. svi prodori i preklopi na samoj parnoj brani brtve se posebnim brtvećim trakama. Od parnih brana u našoj ćete ponudi naći:
 • ALU  P-standardna metalizirana alu folija
 • ALU PZ-standardna metalizirana alu folija armirana mrežicom
 • REFLEKTIS- aluminijska folija sa zračnim mjehurićima 

Email obrazac:

Ime i Prezime/Tvrtka*
Vaša email adresa:*
UPIT*
Unesite CAPTCHA kod:*
This is a CAPTCHA Image 
 

* = Obvezno polje
 

   

trgovina građevinskim materijalom,polikarbonati,velux krovni prozori,roto krovni prozori,stirodur,fasadna oprema,sve za fasadu,krovne folije,lexan